JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Drithëruese! Mungojnë aparaturat e oksigjenit, vajza i bën frymëmarrje artificiale nënës me Covid
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 03/05/2021 16:06

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

India po kalon një situatë tejet të vështirë për shkak të Covid. Spitalet janë tejmbushur dhe nuk kanë kapacitet për të përballuar fluksin e lartë të të infektuarve. Dhe në gjithë këtë kolaps të sistemit shëndetësor nuk mungojnë edhe momentet dramatike. Një vajzë e dëshpëruar është fotografuar duke i bërë frymëmarrje artificiale nënës së saj të infektuar me Covid. Pa asnjë mjek pranë tyre, dy vajzat mundpohen të kujdeen për nënën e tyre, e cila nuk kishte aparaturë oksigjeni. Spitalet po luftojnë për të trajtuar pacientët mes një mungese kronike të shtretërve dhe oksigjenit që duhet për të intubuarit. Morgu dhe krematoriumet gjithashtu kanë qenë të mbingarkuar. Rastet e reja vijojnë të shtohen dita-ditës, ku të dielën u regjistruan 392 mijë raste.

Burimi: news18.com| Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania